Podcastene som letter på eksamensmørket

Stresset i forkant av eksamen kommer før eller siden og tar oss alle, og vi fleste tenker vel at en fullstendig avslapping er ganske så usannsynlig i den neste månedens våkne timer. Som medievitenskap-studenter blir om mulig enda flere timer tilbrakt foran skjerm de neste ukene, og da er det sårt nødvendig med en liten hvilepause i ny og ne. Hva er vel bedre enn å gi de tørre, slitne øynene det avbrekket de fortjener, og nyte en god podcast? Om det så er på bussen til Dragis, i pausen mellom arbeidsøkter, eller før du skal legge deg, gir dette hodet den nødvendige avkoblingen i disse ukene i året hvor det kanskje er aller viktigst at dere jobber på lag. I denne stadige voksende jungelen av ymse podcaster, kan det være fint å få litt hjelp til å orientere seg. Her har jeg samlet et utvalg må-høre pods som hvertfall for en liten stund vil lette på eksamensstresset. God lytting!

Uløst sesong 1 & 2

 

Denne podcast-serien stiller i særklasse når det kommer til det proffe, tekniske og journalistiske arbeidet som er lagt bak, og foruten det visuelle vil dette føles akkurat som å nyte en god dokumentarfilm. I sesong 1 tar journalistene for seg Birgitte-saken som er kjent som en av Norges mest kjente uoppklarte drapssaker, mens vi i sesong 2 følger saken om 9 år gamle Therese som siden 1988 har vært sporløst forsvunnet fra sitt barndomshjem i Drammen.

To hvite menn – NRK

Nok en dokumentar-pod som du ikke vil klare å legge fra deg! Moland og French sin dødsdom i Kongo er en sak de fleste har kjennskap til, men kanskje ikke så mye kunnskaper om. I To hvite menn får vi nye opplysninger om dramaet som foregikk i Kongo, samt det første intervjuet som er gitt av Joshua French siden han ble løslatt. En veldig spennende historie om to tilsynelatende helt vanlige norske gutter som endte opp som leiesoldater i Kongo.

Sånn er du – NRK

Utfra personlighetstesten «The Big 5» analyserer komiker Harald Eia og psykolog Nils Brenna ulike kjente personer. En litt annerledes intervjusituasjon som virkelig lar deg bli kjent med personen. Hvis du tror du vet alt om favorittkjendisene dine vil du definitivt få deg en overraskelse i denne podcasten. Uavhengig om du er fan eller ikke er episodene med Jan Thomas, Anne B. Ragde og Linn Skåber å anbefale!

Forklart – Aftenposten

I eksamensboblen går konsum av nyheter ned på prioriteringslisten, og hvis du vil gå inn i den neste måneden med allmennkunnskapene intakt, kan denne podden være nyttig. I Forklart tar Aftenpostens journalister for seg de største nyhetssakene fra de siste ukene, nettopp enkelt forklart.

Friminutt – NRK

Definitivt Norges morsomste pod-duo. I deres podcaster forteller de om smått og stort fra hverdagen slik bare Mikkel og Herman kan, med innslag av tulletelefoner og parodier av norske kjendiser. Disse 30 minuttene er en veldig god investering hvis du trenger å få lettet på humøret. Rett og slett en gjennomgående høy feelgood-faktor!

Lørdagsrådet – NRK P3

Det eneste som kanskje er bedre enn å høre om andres små og store problemer, må være å høre kjendiser prøve å løse dem. Live Nelvik får tre kjente personer på besøk hver lørdag som sammen løser innsendte spørsmål fra lytterne. (Hvis du er for frynsete til å takle en ganske hard diss av medievitenskap-studiet, ville jeg riktignok stått over begynnelsen av episoden fra 26.oktober).

Karrierepodden – VG

Blogger Kristine Ullebø går til bunns i hvordan kjente personer har kommet dit de er i dag. Hun tar for seg utdanningen, erfaringen og karrierevalgene deres samt morsomme opplevelser de har vært gjennom på veien dit. Podcasten består ikke kun av kjendiser; hun har også en karriereveileder og en rekrutterer på besøk som gir tips om blant annet hvordan man skriver en god jobbsøknad samt råd om hva en arbeidsgiver ser etter.

– Lite hot tip på tampen til mine fellow exphil-studenter! Podcasten Svexphil gir i episoden sin Vitenskapsteori i Hermeneutikk en enkel oppsummering av hermeneutikken som er tema til årets hjemmeeksamen. En snedig podcast-episode å starte med hvis du sliter med å komme i gang med pensumlesing.

En kommentar om “Podcastene som letter på eksamensmørket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s